top of page

Lymfmassage 100 min med BEMER terapi

Pris

1150 kr

Tid

100 min

Lymfmassage

Lymfmassage kan hjälpa dig att avlägsna slaggprodukter som lagrats och hjälpa kroppen att hålla ett jämnare näringsflöde. Kan även hjälpa dig som har restless legs, celluliter, ödem, stelhet och värk i kroppen, svårighet att minska i vikt, fibromyalgi, sömnproblem, dåligt immunförsvar mm.


Bokar du din lymfmassage för första gången rekommenderas att du väljer 90 min. Likaså om du har lite mer problem med t ex vätskeansamling, tyngdkänsla och värk i ben eller armar. Med 90 min massage hinner vi gå mer på djupet. Du kan också välja till BEMER-terapi som avslutning.


Hur går BEMER-behandlingen till?

Du får förat vila på en madrass som ger elektromagnetiskt överförda signaler till dina mikrokärl. Behandlingen tar 8 min, därefter får du lymfmassage behandlingen. Denna kombination förstärker effekten av lymfmassagen ytterligare.


Mer information om Lymfmassage

Lymfmassage är en form av lymfdränage där din kropp får hjälp att avlägsna överskottsvätska, samt slaggprodukter som lagrats. Det i sin tur underlättar även för kroppen att hålla ett jämnare näringsflöde.

Blockeringar kan uppstå i lymfsystemet pga alla miljögifter som numera finns i riklig mängd, men också pga intag av mediciner, stress, felaktig andning, rökning, för lite vätskeintag och dåliga matvanor. Genom massage stimuleras lymfmotoriken i lymfbanorna, så att de pumpar fram lymfvätskan snabbare, samt löser upp lymfstockningar i vävnaderna, vilket i sin tur ger en friskare och smidigare vävnad. Lymfmassagen ser till så att vätska och slagg förs bort.

Lätt beröring

Detta är en helkroppsmassage, med mer djupgående massage av enskilda kroppsdelar. Det beror på vilken form av problematik du har. Lymfmassagen skiljer sig från övrig massage, eftersom man arbetar med ett lätt fast grepp i lymfans riktning. Syftet med lymfmassage är att leda bort lymfvätska från svullna områden, som kanske också har skadade lymfnoder (lymfknutor), till friska områden där vätskan kan tas om hand.


Dessutom mjukar den upp kroppsvävnad som blivit förtätad och där lymfvätskan inte kan passera så bra. Med en relativt lätt beröring och bearbetning av vätskan i den riktning vi önskar. Har du problem med förtätad vävnad, som ligger och blockerar, så behöver vi dock gå ner och bearbeta lite djupare. Det är väldigt vanligt med ansamling av vätska och förtätad vävnad kring exempelvis ärr, på låren, invid armhålor och bäcken. Massagen är riktigt effektiv och får fart på lymfan.


Lymfans funktion

Lymfan är en klar vätska som cirkulerar runt i vår kropp i ett lymfsystem som i stort sett följer blodådrorna. Blodet tillför kroppen näringsämnen och syre medan lymfan samlar upp en del av vävnadsvätskan, filtrerar och rensar den från avfallsprodukter som bl a försvinner ut via njurar, lever och andning. Den rensade vätskan förs sedan tillbaka ut i blodet igen. Lymfbanorna är kroppens avloppssystem, som ”städar bort” vätska och slaggprodukter och hjälper kroppen att hålla ett jämnt näringsflöde. Lymfsystemet är kroppens och vårt eget detoxsystem. Det tar inte bara hand om slaggprodukter utan också t ex bakterier, virus och cancerceller.

 • avlägsnar överflödiga proteiner

 • transporterar och renar överskott av vätska och upplösta ämnen från vävnadsvätskan till blodet

 • muskelavslappning

 • sömnproblem

 • celluliter

 • minskar halten av stresshormonet kortisol

 • motverkar dålig blodcirkulation

 • ödem

 • infektioner

 • slapp hud

 • värk

 • ansamling av slaggprodukter

 • förebygger rosfeber och andra bakteriella åkommor


Din instruktör

Renée Gerdin

Massage

Certifierad Massageterapeut

bottom of page